19.05.2008 г.

Откриването на „Мол Варна" е на 12 юни 2008

„Мол Варна“ (Mall Varna) ще бъде официално открит на 12 юни 2008, като е предвидена 4-дневна модна и музикална програма по случая. Той се явява най-голямият затворен търговски комплекс в България към момента със своите 33 000 кв. м търговска площ. Можете да прочетете повече за откриването му в Actualno.com.

Интересното в случая е появата на търговските вериги в него - за първи път в България ще стъпи Burger King, а за Варна - и ресторантите Subway и сладкарниците Jimmy's. Разбира се, McDonald's, McCafe и KFC също ще предлагат своя асортимент от бърза закуска и напитки. Изцяло нова българска верига ще дебютира на третия етаж на „Мол Варна“ - Bulgarche Music Cafe, която ще предлага на своите клиенти традиционна българска кухня на фона на българска музика от 50-те години до днес.

В мола ще отвори врати и 12-ят поред магазин от веригата супермаркети „Пикадили“. За първи път в града ще се настани и веригата магазини за книги и музика Orange Center. Една от най-очакваните зони на мола е детският център Capella Play.

Отделно, търговският комплекс ще привлича и с възможностите си за забавления като ледената пързалка, боулингът, кино „Арена“, 3D кино-салон и зала с високотехнологични игри. Ще отвори и казино от веригата „Принцес“.

Изобщо, жителите и гостите на град Варна ще имат още едно място, където да пазаруват, но най-вече - да се забавляват по един модерен начин. Въпреки че неотдавна градът си спечели прозвището „градът на моловете“ (статия във в. „Морски Дневник“ от 11 октомври 2007), реалното търсене и покупателни възможности на варненци ще си кажат думата върху останалите строящи и планирани обекти от този тип. Много е вероятно да се наблюдава промяна на предназначението им в индустриални или бизнес-паркове. Поживем - увидим, както казват руснаците.

Вижте и предишен мой постинг за някои от грандиозните проекти във Варна.

Снимка: Планекс ООД

1 коментар: