13.05.2008 г.

Пожар в „Златни пясъци“

Според информация на Радио „Варна“ и в. „Морски Дневник“ днес сутринта са изгорели до основа около 20 бараки на пазарчето пред хотел „Интернационал“ в комплекса „Златни пясъци“. Информация от ИАФ, Дарик и в. „Черно море“.

Обновена информация: Николай Недков (Златни пясъци), комисар Сашко Грудев (Пожарната), Кирил Йорданов (кмет на Община Варна), свидетел и потърпевш пред в. „Народно дело“ за пожара.

Колкото и ужасно да звучи за собствениците, наемателите и работниците в тях, аз лично съм доволен за това, че по този начин поне един пазар изчезва от комплекса. Не е това начинът, разбира се, но явно става дума за конфликт на интереси и нелоялна конкуренция.
Важно е по нормален ред всички пазари и барачки да започнат да изчезват постепенно.

За да има успех българският туризъм, трябва да се разделят почивната дейност (хотели, зеленина, басейни, плажове) от търговската (сергии, барачки, пазарчета, магазинчета, чейндж бюра) и увеселителна дейност (атракциони, заведения с жива музика, клубове, барове). Вижте още информация за премахването на бараките тази година.

2 коментара:

  1. Kalinee da ti eba udovolstvoto az na tebe. Moli se da ne ti idva na glavata

    ОтговорИзтриване
  2. Да, не искам да ми идва на главата. Може би чак доволен не съм, но пък определено никога не съм харесвал тези бараки и сергии навсяктде в комплекса.

    Работил съм на „Златни пясъци“, мои приятели са продавали точно там и разбирам, че е работното място на немалко хора, но не това е добрият туризъм.

    ОтговорИзтриване