31.05.2008 г.

ПИБ блог

Първа инвестиционна банка (ПИБ) пусна своя официален блог на адрес: www.fibank.bg/blog

Изглед на корпоративния блог на ПИБ

Вижте и първите мнения за блога от известни и неизвестни български блогъри.

Първият пост е от 28 май, или 10 дни след излизането на „Осем пропуснати възможности за PR-а на ПИБ“ от Тодор Христов (Сита Мениджмънт Консулт), което е аналитичен преглед с препоръки за изграждането на връзки с обществеността посредством новите онлайн технологии. Оказва се, че явно банката е сред първите подобни институции в България със свой корпоративен блог. (Очевидно, СИБАНК ги е изпреварила.)

Статия във в. Дневник разказва повече за идеята за корпоративен блог, който според думите на Камелия Каменова, отговаряща за PR-а на банката, е бил планиран месеци преди слуховете за фалит на ПИБ. Между другото, постът ми „Истината за фалита на ПИБ“ вече е обновен с нова информация и линкове.

Да се надявам само, че ще има кой да обновява блога, за да се превърне в действително полезно място за двустранна обмяна на информация между служители и клиенти. Все повече хора, струва ми се, прибягват до онлайн услугите на банките си, за да следят балансите си, да заплащат безкасово сметки, да се осведомяват за условия и такси. А как по-добре да се създаде чувство на доверие, общност и лоялност онлайн, ако не с форуми, блогове и други социално-технологични инструменти.

P.S. В случай, че не одобрят моя коментар под техния последен пост, ето го и текстът:

Браво на ПИБ! Поздравления за блога и ще очаквам интересна актуална информация и специални предложения. Пожелавам Ви да не се превърне в запустял имиджов блог както на българските политици и партии преди и по време на избори :)

Добра идея е модерни и знаещи хора от всички клонове и офиси на банката да публикуват на ротационен принцип свои валутни коментари и анализи, мнения за икономическото състояние на страната, отговарят на въпроси на клиенти, да споделят впечатления за работата си с потребителите на различни банкови продукти и услуги.

Наистина ще бъдете С ЕДНА КРАЧКА ПРЕД конкуренцията, ако на блога си имате функция въпроси и отговори, подредени по тема и по дата.

Успех!

2 коментара:

  1. Евала! Аз съм им фен, а с това доказаха, че са напредничава банка. :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Именно - напредничава банка!

    Загубиха хората, които се подведоха по слухове. Ама в България понеже всичко става с връзки (и наемане на работа, и получаване на заветни документи и разрешения, и съвети къде се печели и губи), ефектът беше неотразим ;)

    ОтговорИзтриване