18.06.2008 г.

Молската столица с ледена пързалка

Много ми допадна заглавието на статия в Dir.bg по случай откриването на „Мол Варна“: „Варна ще бъде МОЛ-ската столица на България“. Всъщност, в добрия стар Dir.bg може да се открият множество материали, свързани с търговския център в града (1, 2, 3, 4, 5). Но дали тук е уместно да се изписва МОЛ или мол, ще оставя спора за езиковедите.
Децата вече се радват на леда

По-интересното е, че отвори първата ледена пързалка във Варна. С атрактивно работно време (от 10 сутринта до 2 часа след полунощ) и с още по-атрактивни цени (половин час за 3 лева и час за 5 лева). Вижте още малко в сайта на мола.

Както вече изразих мнението си, варненци и гостите на града ще се радват повече на атракционите, отколкото на поредната вълна магазини. А се очакват и още търговски, а не увеселителни площи. За култура и образование, да не говорим...

Обновено: мамите от форумите на BG-Mamma.com вече отвориха тема за забавленията и пазаруването в „Мол Варна“. Ако ви се чете, темата е тук.

Обновено: обширна статия във в. „Народно дело“ разказва за мола.

П.П. А дали молът е законен, питат няколко медии -- няма Акт 16, но какво от това? Явно собствениците са спечелили повече от незаконния пуск, отколкото са загубили от глоби.

Фотографии: Dir.bg/BulPhoto (на снимката е министър Николай Василев) (свалена е, поради запазени права) и www.mallvarna.com

3 коментара:

  1. Ето още един любопитен въпрос: какво общо има министъра на държавната администрация с ледената пързалка? ;)
    Иначе евала им, нека да строят. Аз пари в молове не влагам, така че който дава той да му мисли. Накрая фалиралите търговци/инвеститори, направо ще се хвърлят от източната фасада в гробищния парк.
    Поне най-после едно свястно кино във Варна. Трябва да се тества.
    Като направят и мола с хеликоптерната площадка, ще има къде да си оставям машината.
    Изобщо Варна просперира и се затлачва - новата София.

    ОтговорИзтриване
  2. Василев стои на снимката, защото нямаше по-подходяща снимка от отркиването в Интернет тогава (а и буди въпроси).

    Ето, че добавих още малко информация.

    ОтговорИзтриване
  3. Василев и кмета са там, за да замажат положението за това, че молът е отворен незаконно. Акт 16 се издава, за да удостовери, че обектът . търговска или жилищна сграда е годен за ползване. Т.е. в случая не са минали редица инспекции например противопожарна. Ако нещо се случи - собственикът гори много здраво.

    ОтговорИзтриване