23.07.2008 г.

Сбогом BGMaps, сбогом EMaps, добре дошъл Google Maps!

От няколко дни вече функционира една доста по-подробна картография на България в Интернет, благодарение на Google Maps. Вижте повече в блога на Боян Юруков.

Кое е различното? На първо място вече са ясно видими всякакви селца и паланки, всякакви пътища и магистрали. Може да си изчислите и маршрута от и до всяко място в България.

На второ място -- търсенето на адреси. Тук вече BGMaps.com и Emaps.bg намират един силен конкурент, който освен, че успява да покаже точното място на картата, предлага и сателитна и аерофотография, която много отчетливо указва реалната сграда или обект.

На трето място, в Google Maps откриването на определени обекти става наистина лесно. Вижте например къде се намира Трета градска болница в София или Делфинариумът във Варна.

За наистина бърз ориентир: карта на Варна, карта на София, карта на Пловдив, карта на Бургас.

3 коментара:

  1. Да много удобно. И наистина има подробности за най-неочаквани и почти никому неизвестни селца. Но въпреки това, по някаква необяснима причина Стара Загора продължава да бъде само мътно петно за Google Maps. Това наистина ме озадачава!

    ОтговорИзтриване
  2. Вече не само Стара Загора, но дори и Нова Загора не са мътни петна върху Google Maps. Виж, магистралата все още си е само до Стара Загора , а до Нова Загора има 40 км, до Карнобат - още стотина.

    ОтговорИзтриване
  3. Google maps са наистина големи кажи речи във всеки един бранш и картите не правят изключение. Въпреки всичко съм на мнение, че BG maps спокойно може да бъде конкурент на Google. Като изключим гласовата навигация и навигацията за пешеходци, всичко друго, което го може Google maps, го може и BG maps. Имат и мобилно приложение, което улеснява много хората, които са на път.

    ОтговорИзтриване