21.07.2008 г.

Да надникнем в новия Facebook

Вчера бе обявен и пуснат за преглед новият изглед на един от най-популярните социални сайтове. Вижте как ще изглежда новият ви профил на адрес www.new.facebook.com. Какво мислите?

4 коментара:

  1. Изглежда малко по-хаотично, но предполагам бързо ще се свикне. По-стеснения рендъринг на сайта ми харесва повече. Прекалено експанзивно ми изглежда за сега, но разбирам, че това е с цел да може да се променя изтъкнатостта (prominence) на историите, които се публикуват във фийдъра. Идеята за табовете ми харесва много. Особенно полезно е, че може отделни програми от платформата им да се сложат на таб. Първоначална оценка около 5.

    ОтговорИзтриване
  2. Това, което не ми харесва само е промяната на страничните панели -- сега рекламите са вдясно, мястото за историите е прекомерно голямо, изобщо страницата се е раздула.

    Иначе табовете са перфектни, писането на бележки, коментари и т.н. е жестоко. Снимките много приличат на албумите в Picasa Web.

    Ще трябва да свикнем и после да коментираме.

    ОтговорИзтриване
  3. Цецо Павлов е забелязал как Internet Explorer 7 нещо не отваря новия Facebook. Пробвах с моя IE 7.0.5730.13 -- потвърждавам.

    Най-странното е следното: Note: The beta site is currently disabled in IE6 because it's all messed up and broken. Don't worry, we'll have it working IE6 soon.

    А за новата версия и дума да не става. Facebook явно прокарват една тенденция на стандартизиране -- защото и Opera 9.51, и Firefox 3.1 работят добре с новия дизайн.

    ОтговорИзтриване
  4. Моят коментар за Facebook


    http://bulpete.wordpress.com/2008/07/19/facebook/

    ОтговорИзтриване