3.11.2008 г.

Стефан Гамизов, или един сам човек

Стефан Гамизов

В неделя, 2 ноември 2008, гледах още> по телевизията интервю на Цветанка Ризова с политическия анализатор Стефан Гамизов. Рядко се впечатлявам от политици и политически теми, но този човек успя да провокира не само интерес, но дори подкрепа от моя страна.

От дълго време смятам, че един от проблемите в България е именно неспазването на законите на всякакво равнище, за което стана дума в разговора им. Виждал съм конкретно как се провежда образованието в университетите, как общинските органи бездействат или взимат решения, как в парламента се избират закони, как Законът за движение по пътищата се прилага избирателно.

Освен че не се спазват законите, в България липсва или не се прилага ефективно контрол върху нарушителите. Глобите често са символични; ако не са, то няма административен капацитет по санкциониране; ако пък такъв има, то служителите работят избирателно и корумпирано. Примери? Има ли наистина нужда?

Свободията при законотворчеството и правозащитата и безнаказоността са твърде явни, за да се говори или направи нещо по въпроса. Като че ли са реторични въпроси, които не търсят истински отговори. Стефан Гамизов обаче говори открито по тях. И така трябва. Трябва политическата картина да се обрисува възможно най-ясно и конкретно; да стане понятно, че политици и мафиоти всъщност са най-добрите бизнеспартньори в икономиката ни; че колкото и реформи да се правят, корените на българския келепирски манталитет, който е неподвластен на правила и ограничения, трудно ще се отстранят.

Ако темата ви е интересна, вижте следните публикации и емисии:

Логично е да се запитам кой е Стефан Гамизов. Отговори идват от няколко места:

Темата със сигурност е с продължение.

Оригиналният фотопортрет> е на Елена Иванова, в-к "Новинар"

22 коментара:

  1. Анонимен3.11.2008 г., 7:41:00

    Гамизов вбесява нашенските управници и това много, много ме развеселява.

    ОтговорИзтриване
  2. с нещата, които си болднал този Гамизов открива топлата вода, хахаха, и масата му се кефи

    ОтговорИзтриване
  3. не знам дали е топлата вода, но той го произнася смело, точно и ясно. рядко такава искрена позиция може да бъде чута в ефира. мисля, че заради това той привлича вниманието върху себе си.

    ОтговорИзтриване
  4. voxy, така е. Масата сигурно му се кефи, защото говори без увъртания, назовава явленията с истинските им имена.

    Борисов също печелеше симпатии по този начин. Но между тях се вижда една огромна разлика зад думите им.

    ОтговорИзтриване
  5. Калине, аз слушам какво говори този човек, просто защото и той, както останалите т.нар. "политически анализатори" има теза. Неговата теза е, че всички са маскари или още по-лошо - да назовем нещата с истинските им имена. Супер! Ама аз искам да ми каже как да променим нещата. Сори, че критикувам тук, но не ми допада това - той поради "другомислието" си става масов, което на практика го прави удобен на политическата класа.
    Замисли се, какво би казал Румен Петков: "Свобода на словото ли? Ето ви го Гамизов, говори ли? Какво искате?"
    Иначе е до болка прав. Ама той и Мартин Димитров е прав и точно затова няма да го изберат за председател на СДС ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Добри, напълно си прав. Той назовава проблемите, но де факто не казва как точно да се променят. Спомням си, че решение вижда в някаква негова радикална промяна на политическата система. Обеща, че скоро ще обясни за какво става дума.

    Също се кефя, че и немският журналист Юрген Рот нарича нещата с истинските им имена. От там се почва всичко -- да се говори за проблемите от най-дълбоко ниво, не от повърхността.

    Иначе аз лично съм дотук -- нямам капацитета и квалификациите да разнищвам политика, но пък тепърва проявявам интерес. А как ще се променят нещата не се казва точно. Ще очаквам обясненията и на двамата :)

    ОтговорИзтриване
  7. Днес, 2.12.08 г. бе при Явор Дачков и отново бе много добър!
    Дайте Е майл ако знаете, моля?

    ОтговорИзтриване
  8. Калин, прерових целия ти блог и не намерих Е майл или друг начин да се свържа с теб, пиши ми моля:
    valdav.relax@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  9. Наистина днес 2.12 при Дачков
    Гамизов беше страхотен.
    Търся негов майл.
    Бихте ли помогнали?

    ОтговорИзтриване
  10. Мария, предлагам Ви да погледнете сайта на фондация „Референдум.БГ“ - там има някакви координати.

    ОтговорИзтриване
  11. Гамизов е един обикновен мафиот и далавераджия. Излъга 30-на добри журналисти с въздуха под налягане "списание Идеалист", и вече два месеца отказва да изплати задълженията си към тях. Лицемер от най-гнусен вид

    ОтговорИзтриване
  12. Един абсолютен профан, некомпетентен, но иначе абсолютно "некоординиран" мошенник?!

    ОтговорИзтриване
  13. Много съм изненадан от конфликта между екипа на списание „Идеалист“ и Стефан Гамизов.

    Някой има ли повече информация?

    ОтговорИзтриване
  14. Абе Стефанаки, мекере комунистическо! На какъв се правиш?!?Ляпацало такова! Нали всички веце знаят , че това ти е партиината поръчка! Да ляпоциш глупости и да отклоняваш вниманието от главните неща!Правиш се на анти комунист за пред глупците! Но номера ти не минава!Краино време е да си ходиш там от дето идваш! Не мислиш ли!?!?

    ОтговорИзтриване
  15. http://www.referendum.bg

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимния, докато в България мнозинството е съставено от такива като тебе,нещата ще се развиват все по-зле и по-зле.
    Не може да се причислищ към "ИДЕАЛИСТИТЕ" и да търсиш парично заплащане.
    За съжаление в момента в страната, хората от типа "ИДЕАЛИСТ" са игла в купа сено.
    ГАМИЗОВ Е ЕДИН ОТ ТЯХ!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен2.03.2009 г., 0:19:00

    НОВАТА ГРАЖДАНСКА ЛИГА НА БЪЛГАРИЯ ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ДАДЕ ПЪТЯ НА ПРОМЯНАТА , КОЯТО В ВЪТРЕ В НАС И ТРЯБВА САМИ ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ПРОМЕНЯМЕ НЕЩАТА НА ЧОВЕШКО НИВО - ГРАЖДАНСКО НИВО
    ТРЯБВА ДА ВЪВЕДЕН ПОНЯТИЕТО ОБЩНОСТ И ПОНЯТИЕТО РАЗУМНО ДЕЙСТВИЕ В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО.
    ТОВА Е Е ЕДНА О Т ЦЕЛИТЕ НА ЛИГАТА - ДА СЪЗДАДЕМ НАГЛАСА ЗА ИЗБОР НА НОВА КОНСТИТУЦИЯ НА СТРАНАТА С ЗАЛОЖЕНИ ПРАВА НА ГРАЖДАНИТЕ .
    ИСКАМ В НЕЯ ДА Е ЗАПИСАНО КАКТО В АМЕРИКАНСКАТА КОНСТИТУЦИЯ , ЧЕ ГРАЖДАНИТЕ ИМАТ ПРАВО НА ЩАСТИЕ (ТУК НАШИТЕ ЮРИСТИ ЩЕ СЕ ПУКНАТ ОТ СМЯХ). ИСКАМ ДА ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ И ДА МОГА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВСЯКА ЕДНА ПООТДЕЛНО , А НЕ ЕДНАТА ДА НАЗНА4АВА ОСТАНАЛИТЕ И ДА КАЗВА 4Е ТОВА БИЛА ВОЛЯТА МИ. ТАКА СЕ СЪЗДАДОХА ОЛИГАРСИТЕ - ДУМА КОЯТО ГАМИЗОВ СЛОЖИ В УСТАТА НА ОБЩЕСТВОТО.
    ЧЕТЕТЕ САЙТА НА ЛИГАТА REFERENDUM.BG И СЕ НАДЯВАМ ДА ДАДЕТЕ ГРАЖДАНСКАТА СИ ПОЗИЦИЯ ПО НАПИСВАНЕТО НА НОВ ТЕКСТ НА НОВА БЪЛГАРСКА КОНСТИТУЦИЯ, КОЯТО ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА И Е ЗА НАРОДА.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен5.03.2009 г., 9:00:00

    хе хе не смятате ли че само с критики демокрация не се гради трябва и нещо друго а другото е финанси господа ако всички само говорите то какво става махленска седенка Дайте му финанси на този човек и ще направи чудеса сигурен съм Иначе само лафосфате по тези форуми или под чаршафите си

    ОтговорИзтриване
  19. искам връзка със Стефан Гамизов.
    hotovo@yahoo.com ili 032 944193
    Любо Стоянов.Имам едни идеи за икономия на енергия,инж. съм по специалността.

    ОтговорИзтриване
  20. Дано сте го гледали снощи (25.10.09) при Цветанка Ризова.

    ОтговорИзтриване
  21. Да, гледахме го! Както винаги искрен, неподправен, мощен в изявите си, но поизнервен! Много,много усилия хвърля това момче, много емоции, но дали най-после ще го чуе някой?

    ОтговорИзтриване
  22. tozi stefan gamizov e mnogo sladak-bonbon4e!

    ОтговорИзтриване