18.11.2008 г.

Край на хартиената фактура на М-тел

Със сигурност има немалко хора, които не желаят месечни фактури за GSM-разговорите си. Аз самият на няколко пъти се опитвах да откажа на "Мобилтел " да получавам хартиена фактура. Какъв е смисълът, когато първо си получавам SMS със сумата и срока за плащане и после имам достъп до подробен електронен вариант, лесен и за разпечатване>.

Разбрах, че компанията няма политика на спиране на фактури, но мога да ги пренасоча към офис на "Мобилтел", където ги трупат до момента, в който дойда, да си ги взема. Така и направих. Но в крайна сметка хартията и транспортът не спират, нали?

Вчера компанията сложи край на всичко това. Тя дори поощрява спирането на хартиената фактура, като дава в замяна безплатни SMS-и, MMS-и и минути за видеоразговори. Похвално -- поне имаме право на избор, ако не друго.

Така че можете да звъннете веднага на *88 или да посетите близък магазин. Пригответе се, че не става за минутка>, но си струва. То е ясно, че "Мобилтел" пестят от цялото това начинание, но пък и вие пестите място и излишна хартия и транспорт. Стъпките:

  1. Задължително трябва да имате активирана клиентска парола. Ако нямате, най-лесно е да звънните на *88 и да си я поръчате като услуга (искат ЕГН или PIN на фактурата) или да минете направо през магазин на "М-тел" и да свършите и двете неща -- парола и отказ от хартия. Желателно, но не и задължително, е и да имате регистрация за електронната фактура.
  2. Набирате *88 и избирате 9 -- "Свързване с оператор".
  3. Казвате, че желаете да се откажете от получаване на хартиена фактура.
  4. Продиктувате клиентската си парола за достоверност.
  5. Изчаквате една минута. И сте готови. От следващия таксуващ период няма да я получавате, а в замяна "М-тел" ще ви благодари с 20 SMS-а, 20 MMS-a и 20 минути видеоразговор месечно за следващите 5 месеца.

Елена, трябва да си доволна :)

НОВО към 23.11.2008: "М-тел" вече рекламират услугата си "Отказ от хартиена фактура" на портала на компанията. Дори са включили и атрактивна анимация:

НОВО към 26.11.2008: Група ентусиасти са се сформирали група във Facebook под мотото „Откажете се от хартиената си фактура към М-Тел!“. Поздравления!

Флаш-анимацията е на "Мобилтел"

5 коментара:

  1. Браво. Наистина добър ход. В Германия се плаща допълнително на месец, ако искаш хартиена фактура.

    ОтговорИзтриване
  2. Идеално. Не видях никъде да са промотирали тази услуга, но непременно ще се възползвам. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Пак добре, че най- сетне са им уврели кратуните...

    ОтговорИзтриване
  4. Will test it soon :) ще се откажа и аз скоро :) мерси за инфото!

    ОтговорИзтриване
  5. Това ме накара да се замисля дали и Глобул имат такава "услуга". Отдавна си мисля, колко излишна е фактурата.

    ОтговорИзтриване