8.12.2008 г.

Книги и учебници втора ръка, много запазени - но къде и как?

Реших да се разделя с някои книги и учебници, останали ми от гимназията. Понеже кампанията на изкупуване на стари учебници приключи някъде октомври, ми останаха много малко варианти -- вторични суровини, обяви или да ги задържа. Като че ли Интернет-обявите са най-лесният и подходящ начин за подобно начинание. И така, при интерес -- вижте моите заглавия в „книжния пазар“.

Ще съм адски благодарен към предложения за това как най-добре да се освободя от старите си учебници, без да ги хвърлям на боклука („вторичните“). Все пак са доста опазени, а и носят полезна информация.

4 коментара:

  1. Ако става дума за Варна - книжарница Хирон

    http://bgmaps.com/services/links/links.asp?linkkey=5bcb02237478f6d6e6aada8aa01e84ed

    Има още няколко, но не знам другите приемат ли втора употреба учебници - другите адреси може да ги видиш в сайта им.

    Въпреки, че не е сезона пак би трябвало да ти ги вземат - но имай предвид, че се дават мисля 40 % от цената на корицата. Другия вариант е влезеш по формумте на гимназиите - може да има някой заблуден който все още си търси учебници ;)

    Като цяло се съмнявам да вземеш повече от 20 лева. Анлийгсите учебници Gold, по принцип са скъпи, но от издателството им просто всяка година вадят ново издание - големи промени в съдържанието няма, но прост е разместено, и използването на учебник втора употреба става безсмислено. Само тия учебници за TOEFL, може би шще можеш да ги продадеш на по-добра цена, но мисля че и там има промени в програмите и стари учебници не могат да се ползват за пълна подготовка.

    Ако ти се занимава и гимназията ти е имала библиотеката, най-добре звънни един телефон и питай дали не можеш да ги дариш учебниците на библиотеката ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти благодаря за предложенията!

    Вече успях да продам няколко заглавия в „Хирон“ във Варна; вземат ги на 25% от коричната цена. Но все пак са спасени учебници. Други подобни книжарници?

    Изобщо не ми дойде на ум да ги даря на училищната библиотека. Може библиотекарката да се навие, не знам.

    Учебниците по английски съвсем скоро ги добавих към обявите, така че очаквам някакъв интерес към тях.

    ОтговорИзтриване
  3. Сега като се замислих, в АБВ-тата също приемат учебници втора ръка (97 % сигурен). Пак не знам във всички ли, поне в това на Ген. Колев (не до Руското, по нагоре) съм сигурен че приемат. Ама по това време може и да са спрели вече ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Пак благодаря! Ще проверя тогава.

    ОтговорИзтриване