29.01.2009 г.

Торент на „Дзифт“? Е, вече се случи

Ако нямате друг начин да гледате станалия вече култов „Дзифт“, то новината за Вас е, че вече е качен торент на целия филм. Очевидно, политиката на родните торент тракери за подкрепа на българското кино чрез несподелянето на видеото в Интернет трае има-няма 4 месеца.

В момента в България „Дзифт“ може да се гледа само в три столични киносалона. Има и няколко планирани прожекции в САЩ и Австралия.

Ако обичате българското изкуство, имате пари и киносалон наблизо, който прожектира наше кино, подкрепете го! Инак торент файлът се намира и в „Арена“, и в „Замунда“.

П.П. В блога „Let's Pop Culture“ авторът разделя по свой начин зрителите на този филм.

Дискусията (=коментарите) под торента в „Замунда“ е зашеметяваща. Само за 2 дни са се събрали над 400 мнения. Очевидно интересът е огромен, а хората - най-разнородни.

7 коментара:

  1. жалко, че е толкова посредствен филм :)

    ОтговорИзтриване
  2. от многото фойерверки, филмът вече е свален.
    добре че хората не изпускат кой знае какво ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Свален, свален... ама още се намира. Има го поне в други два тракера: в p2pbg.com и rarbg.com. Веднъж изтекъл и появил се дигитално, няма връщане. Въпрос на време е да се появи в руските тракери, а оттам и в големите международни.

    ОтговорИзтриване
  4. ах, кога ще се научите че rarbg.com не е никакъв тракер - просто мирорва всичко от арена в по-голямата си част автоматично...

    А иначе торента е баннат в арена, а в замунда изтрит - на второто място обаче, някой просто го е качил наново.

    А иначе съм съгласен, че след като веднъж са го изтеглил повече от 100 човека, просто е невъзможно да му се спре разпространението :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ако някой от създателите на филма си е мислил,че за всяко гледане и за всяко копие ще получава парички,то по-добре да си остане в сферата на театъра.Явно филма е подготвен за излизане на DVD и първата версия вече е в нета.Единственото положително нещо оттук нататък ще са безпристрастните мнения на хора не дали и пукната стотинка за зрелището.
    Според мен ако филма не беше български шумът около него щеше да е за влиянията върху режисьора и сценаристите,а не толкова в превъзнасянето на "първият хубав български филм след 1989".

    ОтговорИзтриване
  6. Филмът недвусмислено ми доказа, че не бива да си губя времето да ходя на български филми - на кино. Пиратското гледане в случая е безценно - най-малко вреда, и мога да си съставя мнение за филма и да го коментирам.

    ОтговорИзтриване
  7. И аз го гледах от нет-а. Ама щях да се чувствам прекаран ако бях го гледал на кино. Голяма шумотевица около този филм а той нищо и половина.

    ОтговорИзтриване