29.01.2009 г.

Торент на „Дзифт“? Е, вече се случи

Ако нямате друг начин да гледате станалия вече култов „Дзифт“, то новината за Вас е, че вече е качен торент на целия филм. Очевидно, политиката на родните торент тракери за подкрепа на българското кино чрез несподелянето на видеото в Интернет трае има-няма 4 месеца.

В момента в България „Дзифт“ може да се гледа само в три столични киносалона. Има и няколко планирани прожекции в САЩ и Австралия.

Ако обичате българското изкуство, имате пари и киносалон наблизо, който прожектира наше кино, подкрепете го! Инак торент файлът се намира и в „Арена“, и в „Замунда“.

П.П. В блога „Let's Pop Culture“ авторът разделя по свой начин зрителите на този филм.

Дискусията (=коментарите) под торента в „Замунда“ е зашеметяваща. Само за 2 дни са се събрали над 400 мнения. Очевидно интересът е огромен, а хората - най-разнородни.

23.01.2009 г.

Новата България в ЕС a la Czerny

Давид Черни се беше объркал в интерпретацията на България в проекта си „Ентропа“. Вече сме в Европейския съюз и върху турския кенеф сме поставили европейска тоалетна чиния.

© Всички права в тази публикация са запазени.

12.01.2009 г.

Най-странните продукти на българския пазар

Специализираното издание за бързооборотна търговия „Регал“ и „HL Display България“ организират онлайн анкета „Кой е най-различен на рафта“.

Истинско „чудо“ са продукти като:

  • вафли против депресия и против стрес;
  • шоколад под формата на лъжичка за кафе;
  • сламки, които придават вкусове на прясното мляко;
  • тоалетна хартия в черно и други ярки цветове...
  • и какво ли още не.

С гласа си в анкетата участвате и за награди -- няколко броя от списанието.