26 септември 2008 г.

Малко култура за последно през септември

Тези последни събота и неделя за септември жителите и гостите на Варна могат да посетят две културни прояви -- Салона на книгата и Европейските дни на наследството.

Салонът на книгата във Варна (25-28 септември 2008) се организира за втори път от Асоциация "Българска книга"> и се провежда в Двореца на културата и спорта. Между 10 и 19 часа можете да разгледате предложенията на 32 издателства и да се възползвате от панаирните отстъпки. Тази година, вероятно заради лощото време, посетителите не са много и спокойно може да разгледате или да поговорите за книгите там.

Европейските дни на наследството (26-28 септември 2008) се отбелязват в града със свободен вход за музеите от системата на Регионалния исторически музей. А това са Археологическият музей>, Римските терми> и Аладжа манастир>. Ако не сте успели да видите изложбите от тази година "Богове, маски, хора", "Селото - девица, градът - блудница", "Древногръцкият Одесос" и иконите на Св. Иван Рилски, то обезателно се възползвайте от лошото време в събота, за да сторите това на закрито. Или пък хванете автобуса (29)> до Аладжата в неделя, когато ще е и по-топло и ясно>.

Снимки: Асоциация "Българска книга">, издателство "Славена">.

Няма коментари:

Публикуване на коментар