31.10.2008 г.

По телевизията този уикенд - психология на потреблението, проблемите на големите градове и голямото четене

Три предавания ще приковат вниманието ми към БНТ 1 и bTV този уикенд.

bTV Репортерите в събота, 01.11.2008: „Луд пазар и ние в него“. Финансови анализатори, социални психолози и свещеници с минало в света на бизнеса и шоуто обясняват как ние сами сме причинили срива на пазара. Анотация> и видео>.

По БНТ 1 тази събота във „Вижте кой“ темата на предаването ще е Как живеем в българските градове? с гости -- кметът на София Бойко Борисов и кметът на Варна Кирил Йорданов. Подробности> и видео>.

Пак по БНТ 1 в неделя от 18:20 е кампанията „Голямото четене” (седмичен обзор). Ако не друго, приятно ми е да гледам и слушам как интересни хора говорят за култура. Единствената телевизия, на която й пука всъщност за грамотността и изкуствата. Още>.

2 коментара:

  1. Анонимен3.11.2008 г., 8:02:00

    И все пак- телевизията е и си остава скучна. Информацията се поднася по банален, монотонен и безинтересен начин.С течение на времето това започва да дразни.

    ОтговорИзтриване
  2. Някои предавания пък намирам за интересни. Ако не друго, телевизията е най-масовият източник на информация и забавление.

    Може би един ден няма да е, но засега такова е положението. Интернет и телевизията ще се слеят, а дотогава можем да гледаме онлайн телевизия, да пускаме запис по Интернет или да си говорим с водещите по телевизията посредством чатове и форуми.

    ОтговорИзтриване