11.10.2008 г.

Кратки новини - алфа версия

Гледам -- днес има интересни новини. Представям ги по ред и значимост:

1. Радио „Варна“ съобщава, че „Пенсионерите в България ще представляват близо 35 процента от населението през 2050 година“ според думите на Емилия Масларова>. Над 2,2 милиона души са пенсионерите, което означава, че трудовата сила в страната постепенно намалява. Те обаче от друга страна са ценни за обществото, защото някои от тях са собственици на повече от един имот, а други все още могат да се трудят, макар и не толкова интензивно. Уважение към възрастните преди всичко!

2. В-к „Стандарт“ предупреждава за „Срив: 600 евро за квадрат до морето“>. Цена от 600 евро метъра, дори 500, прогнозират брокери. Явно безумният пазар започна да се самоконтролира. Дано!

3. В-к „Народно дело“: „Вторник, 11 часа. Кметът кани варненци на гости в кабинета си“>. Младите са акцентът на Европейската седмица на местната демокрация от 15 до 20 октомври. Похвално! Надявам се, че ще бъдат поставени важни въпроси за града. Нищо, че кметът има навика да се извинява, вместо да се учи от грешките.

4. Сайтът Moreto.net алармира, че „Варна изпреварва света с моловете“>. Поредната провинциална и дори общобългарска грандомания. Доценти от Икономическия университет в града смятат за ирационално да има дори три подобни комплекса (а иначе са планирани 12) и виждат алтернативата в обособяването на зона за молове, които да са атрактивни и достъпни и от градове в радиус 200-400 километра. Малките магазини са обречени, ако не се организират в сдружения за защита на интересите им, смятат още учените. Съгласен съм. Само че в страната ни като че ли няма ясна политика на градоустройство. Цари парчето!

5. В „Стандарт“ четем: „Слави снима комедия. bTV пуска лентата догодина, готви и роден сериал ала "Д-р Хаус"“>. След като от „Нова телевизия“ излязоха с български сериал, конкуренцията не спи. Имената на Краси Радков и Виктор Калев звучат обещаващо. Радвам се на българските продукции и очаквам да гледаме нещо наистина забавно, а не телевизионна декламация в театрален срил, както е „Забранена любов“. Да вземат да забранят подобни неща наистина!

Този постинг е ескпериментален. Ако ви допадат подобен стил на писане и съдържание, оставете коментар. Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар