1 май 2008 г.

Столичен градски транспорт в реално време чрез GPS

Една добра новина от 1 май 2008 - вече се предлагат наблюдение и справки в реално време на колите на градски транспорт в София онлайн. Можете да проверите кога пристига следващият автобус, трамвай, тролей на всяка спирка в столицата по всяко време. Страницата, на която можете да направите това, е http://gps.skgt-bg.com. Търсенето е или по номер на спирка, или по номер на линията, или по маршрутната мрежа (карта). Авторите са публикували и специални разяснения за търсенето. Графикът може да се следи и през мобилен телефон, стига да има свързаност към Интернет. Например с инсталиран браузър Opera Mini. Опитайте по-долу, като от Menu -> Tools -> Settings изберете Mobile view за по-бърза навигация. Картинките също не ви трябват.
Графикът на градския транспорт през мобилния телефон има във всички случаи по-голям смисъл, отколкото на настолен компютър или лаптоп. В момента освен следене на превозните средства в реално време, потребителите в Интернет могат да търсят най-бърз или най-кратък маршрут между две спирки, да се информират за графиците на всяка една линия по принцип, както и да търсят по карта. Всичко това на следния адрес: http://sched.skgt-bg.com/test/wwwroot/index.php

Въпросът е гражданите да не им се налага да използват тази услуга, а да разчитат на постоянно редовен график. А такъв ще има, когато хората предпочетат обществения превоз пред собствените си автомобили.

Ех, кога ли ще намалеят колите по пътищата?

1 коментар:

 1. Копенхаген-СЕГА или НИКОГА

  Елате утре(18.12.2009) на спонтанен протест пред Американското посолство, в знак на несъгласие с умишленото
  проваляне на най-важните за човечеството и Земята преговори, а именно тези за Климата!Нека кажем и покажем,
  че не сме съгласни богатите държави (Америка-най-големият замърсител), да диктуват правилата така, както им е
  финансово Изгодно. Нека кажем, че искаме и имаме право на О2 и чиста околна среда и сме загрижени не само за
  човечеството, а за всички видове населяващи Земята.

  Място: Американското посолство (кв.Лозенец, ул.Козяк 16)

  Час:17.30

  Носете плакати, транспаранти и добър дух

  ОтговорИзтриване