2.05.2008 г.

Нещо страшно - сеч в центъра на Варна!

На 30 април и 1 май общинска фирма във Варна се е заела с поголовно изсичане на дърветата в централната градинка до "Севастопол". Новината е от няколко часа и наистина е смразяваща!

Вижте снимки от мястото:

В последния линк Мария и Александър Христови разказват с думи и снимки за случилото се и за организирания протест на 2 май в 08:00 сутринта.

Честно казано, тази вечер като минавахме покрай "Севастопол" забелязах, че са рязали клони и че е някак си доста чисто. Помислих си, че е заради бараките, които махнаха наскоро, но уви - явно се разчиства територия за бъдещи интереси.

Няма просто как да има зелени площи в центъра, по-добре е да се построи нещо там. Изсеченото вече е изсечено; дано се засадят нови дървета там и/или се донесат големи саксии с палми. Не бива градинката да се превръща в обезлесено петно!

Снимката е от Absurdi.com.

2 коментара:

  1. абе хора то ко да си говорим сичко се прави за пари тя и морската ще страда скоро МН0ГО!!!!! който се интересува може да потърси план за терена под морската ,че тогава да се хванете за главата грозните чичковци с лъскавите коли паркирани на СЕВАСТОПОЛ искат и последните стотинки от джоба ни и те най-вероятноо стоят зад това! ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОШ!!!!! RESPECT :(

    ОтговорИзтриване
  2. Ако имащ достъп до тези планове, публикувай ги, за да се видят и обсъждат!

    ОтговорИзтриване