16.05.2008 г.

Блокираните улици на Варна от ТИР-ове, или през Гърция до нас

Както вече писах за стачката на шофьорите на горива в Гърция, нещо подобно ни очаква и нас тук в България. Наистина се надявам, че няма да се стигне до кризата с горива и залежали стоки в съседната държава. Днес Гърция е под атаката на нови стачни действия, този път заради продажбата на гръцката OTE на Deutsche Telekom.

150 тира ще образуват километрични опашки във Варна

Снимка: Виктор Леви, в. „Стандарт“

Сдружението с нестопанска цел „Независим транспортен синдикат АВТО’94“ е получило разрешение от Община Варна за организиране на протест от 150 ТИР-а в понеделник, 19 май от 8:30 сутринта по варненските улици. Ще се извие 3-километрова колона от камиони, като началото ще е ул. „Девня“, през Аспаруховия мост, магистрала „Хемус“, Повеляново (или Слънчево), през бул. „Владислав Варненчик“ и ще свърши пред хипермаркета „METRO“.

Шофьорите ще настояват за понижаване цените на горивата и размера на акциза, както и намаляване стойността на винетките или пълното им отпадане. Информацията е на информационния сайт Днес+. Очаква се да се включат и над 6000 тира в 38 други български града. Планира се и протест срещу сивата икономика заедно с други отрасли по-късно през годинта, който да блокира София. Почти същите бяха и исканията на гръцките шофьори.

Прочетете още за исканията на шофьорите и планираните мерки за протест от News.bg тук и тук. Подгответе се отрано, ако ще пътувате в понеделник преди обяд по работа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар