21.06.2008 г.

Инициативи, които подкрепям (-яш, -яте, -ят)

Днес добавих три български инициативи, които според мен заслужават широко публично внимание:

  1. Подписка за премахване пречките пред предприемачите - намаляване 10 пъти на изискуемия капитал за регистрация на фирма Инициативата е на депутатът Мартин Димитров, заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание и депутат от листата на СДС. Предложи по-рано през годината намаляване на минималния капитал за създаване на ООД от сегашните 5000 лева до 500 лева. Предложението обаче срещна силна опозиция в лицето на юристите в парламента.
  2. Искате ли да бъде създаден домейн .БГ? Кампания „За .БГ“ В бъдеще ще бъде възможно да използваме Интернет адреси като президент.бг. Към настоящия момент такива съществуват, но не са широко и официално приети. Ако искате „в бъдеще“ да стане „сега“, подкрепете тази инициатива. Вижте и предаването „Булевард България“ по RE:TV, посветено по темата (от 25.06.2008).
  3. Според Google Maps в България … няма нищо Боян Юруков подема инициативата чрез масови заявки към поддръжката на Google Maps най-накрая Google да върнат картографската информация за България - имена на градове и села, реки, езера и язовири, пътища.

Ако решите, че си струват, грабвайте банерите и публикувайте една или трите кампании на вашия блог.

П.П. За феновете на отворените стандарти: можете да подкрепите и кампанията Demand OpenID, чрез която да добавите сайтове, които смятате, че трябва да използват технологията за идентификация OpenID. Повече тук.

6 коментара:

  1. Ето още един проект който заслужава да бъде подкрепен - http://www.nahrani.com/

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2.07.2008 г., 0:49:00

    Нахрани изглежда доста интересно, дано само наистина парите от реклама да отиват там, където казват, че отиват.

    ОтговорИзтриване
  3. Ангеле, и аз това се чудя. Според мен този сайт трябва да обърне внимание на две неща: на идеята и на гаранцията. Затова и не го включвам в инициативите си.

    ОтговорИзтриване
  4. Не знам дали е заради последната инициатива, но вече на Google Maps има всички градове, села и улици.

    ОтговорИзтриване
  5. Да, днес прочетох коментара в блога ти по-рано и ха -- Google вече знаят за българската територия повече отпреди. Дано сме помогнали за това по някакъв начин.

    ОтговорИзтриване
  6. Даренията са факт. Не се съмнявайте.

    http://blog.nahrani.com/първото-дарение-на-нахрани/

    ОтговорИзтриване